Ljubljana

7°C
Oblačno Humidity: 82%
ČETRTEK
8°C / 19°C
PETEK
9°C / 20°C
SOBOTA
7°C / 11°C
NEDELJA
5°C / 15°C
PONEDELJEK
4°C / 11°C
TOREK
1°C / 10°C
SREDA
0°C / 11°C

Jeseničani tokrat dosegli visoko zmago

Jeseničani tokrat dosegli visoko zmago

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v peti tekmi drugega dela alpske lige v skupini master v gosteh premagali ekipo Unterland Cavaliers s 5:1 (0:0, 3:0, 2:1).

Jeseničani so se tako na najboljši možen način zbrali po četrtkovem polomu, ko so z mlado ekipo Salzburga izgubili kar z 0:8.

To je bil njihov daleč najvišji poraz v sezoni, pa tudi eden najvišjih nasploh v tem tekmovanju. A danes je bila podoba železarjev precej boljša, s tremi točkami pa so se vrnili na prvo mesto lestvice. V tej skupini sicer moštva ne igrajo za končnico, saj so vsa vanjo že uvrščena, bo pa vrstni red pomemben pri izbiri tekmecev v končnici in prednosti domačega terena v izločilnih bojih.

Na današnji tekmi se je že izkazal tudi finski napadalec Joonas Larinmaa, zadnja okrepitev železarjev. Dosegel je dva gola in pri enem podal, dva zadetka pa je prispeval tudi Žan Jezovšek. Peti gol za Jeseničane, ki so temelje za zmago postavili v drugi tretjini, ko so med 22. in 29. minuto dosegli tri gole, pa je dosegel Eric Pance.

Naslednji teden bodo imeli v alpski ligi reprezentančni premor, v katerem bo Slovenija nastopala na turnirju v Bolzanu. V regionalnem tekmovanju pa Jeseničane naslednja tekma čaka 16. februarja v Cortini.