Ljubljana

11°C
Oblačno Humidity: 94%
NEDELJA
3°C / 7°C
PONEDELJEK
0°C / 4°C
TOREK
0°C / 4°C
SREDA
2°C / 5°C
ČETRTEK
5°C / 8°C
PETEK
7°C / 11°C
SOBOTA
3°C / 9°C

Za hokejski pokal danes prvi derbi sezone

Za hokejski pokal danes prvi derbi sezone

Danes bo na sporedu finalna tekma slovenskega hokejskega pokala. tekmeca bosta tradicionalna nasprotnika v slovenskem hokejskem prostoru z Jesenic in Ljubljane. Dvoboj se bo v jeseniški dvorani Podmežakla začel ob 19. uri, lansko zmago pa bodo branili zeleno-beli.

Hokejska zveza Slovenije je v letošnji sezoni pokalno tekmovanje izvedla nekoliko drugače kot v prejšnjih, saj ni bilo turnirskega sistema. A je bilo obenem v začetnem delu tudi nekoliko okrnjeno. V pokalno tekmovanje se je sicer v tej sezoni prijavilo šest ekip, a sta četrtfinalni tekmi odpadli, ker v mariborskem in kranjskem moštvu niso imeli dovolj igralcev za nastop na tekmi.

Favorita za preboj v finale, Sij Acroni Jesenice in SŽ Olimpija, sta se tako v polfinale uvrstila brez boja, tam pa sta po pričakovanjih brez težav opravila s tekmecema. Jeseničani so v gosteh s 4:0 ugnali Celjane, Ljubljančani pa prav tako v gosteh s 7:0 Založane.

V lanski sezoni, ko je pokal potekal po turnirskem sistemu, so v finalu na Bledu Ljubljančani s 3:1 premagali Jeseničane.