Ljubljana

Deževno Humidity: 51%
26°C
SREDA
16°C / 23°C
ČETRTEK
14°C / 27°C
PETEK
16°C / 30°C
SOBOTA
18°C / 33°C
NEDELJA
18°C / 30°C
PONEDELJEK
17°C / 21°C
TOREK
14°C / 25°C

Primož Roglič zmagovalec prve etape dirke po Kataloniji

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) je zmagovalec prve etape dirke po Kataloniji v okolici kraja Sant Feliu de Guixols. V ciljnem sprintu 164,5 km dolge trase je imel 33-letni Kisovčan več moči od glavnega nasprotnika v boju za skupno zmago, Belgijca Remca Evenepoela (Soudal-Quick Step).

Primož Roglič zmagovalec prve etape dirke po Kataloniji

 Katalonska preizkušnja se je danes začela z razgibano etapo ter s kratkim in strmim sprintom na koncu, v katerem se je najbolje znašel Roglič. Na tretjem mestu je tokrat končal Nizozemec Ide Schelling (Bora-Hansgrohe).

"Noro. Veliko ljudi, veliko navijačev. Uživam. Vedno si želim najboljše, ampak potem moraš to tudi narediti. Fantje so opravili dobro delo, na koncu sem imel dovolj v nogah. Je komaj prvi dan, sledi še šest zelo napornih dni. Bomo videli, kako bo dan po dan," je v cilju dejal današnji zmagovalec.

Slabih pet kilometrov pred ciljem je bila skupina kolesarjev v sredini glavnine udeležena v padcu, a so tisti v ospredju na čelu z Jumbo-Vismo ostali nedotaknjeni. V kratek strm sprint proti cilju se je Roglič pognal prvi in ohranil dovolj moči, da je ciljno črto prečkal kot zmagovalec.

V cilju je bil vidno razočaran Evenepoel, ki se je Rogliču hitro približeval in imel več moči, a se je pred sprintom nahajal preveč v ozadju, da bi lahko prehitel slovenskega asa.

Roglič je sicer uvod v sezono in vrnitev po operaciji ramena načrtoval prav na dirki po Kataloniji, a se je presenetljivo pojavil že na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja, katero jo je 33-letnik tudi dobil.

Uspešno je tako začel tudi dirko v Kataloniji in bo po današnji uvodni zmagi drugo, gorsko etapo pričakal v majici vodilnega v skupnem seštevku dirke s štirimi sekundami prednosti pred Evenepoelom.

Slovenec in Belgijec sicer veljata za glavna favorita na dirki, čez mesec in pol pa si bosta nasproti stala še na Giru. Pred tem sta se na tritedenskih dirkah pomerila enkrat, lani na Vuelti, ko je bil uspešnejši Evenepoel. Roglič je lansko dirko po Španiji končal predčasno po padcu v 16. etapi.

V torek kolesarje čaka vzpon na Vallter na 2135 m nadmorske višine. Etapa se bo začela ob 12.50. Dan zatem je na vrsti tretja, kraljevska etapa, ki je prav tako gorska s tremi zahtevnimi vzponi v zadnjih 100 km. Kolesarje sicer čaka sedem etap, tako da se bo dirka v nedeljo končala v okolici Barcelone.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.