Ljubljana

7°C
Oblačno Humidity: 82%
ČETRTEK
8°C / 19°C
PETEK
9°C / 20°C
SOBOTA
7°C / 11°C
NEDELJA
5°C / 15°C
PONEDELJEK
4°C / 11°C
TOREK
1°C / 10°C
SREDA
0°C / 11°C

Visoka zmaga Triglava, Ježičanke premagale Domžalčanke

Visoka zmaga Triglava, Ježičanke premagale Domžalčanke

Košarkarice so danes v 3. krogu drugega dela 1. SKL odigrale dve tekmi. V Domžalah je Derby Ježica zmagala s 64:57, Triglav pa je visoko s 85:41 ugnal Pro-Bit Konjice. Že v sredo je v Mariboru Cinkarna Celje zmagala s 94:60.

Triglav je imel štiri igralke, ki so končale z dvomestnim izkupičkom točk. Najbolj razpoložena je bila Eva Hendrickx s 16, 13 jih je dodala Tinkara Zoran. Lara Kozina Bubnič pa je za domače ob 12 točkah dosegla še šest skokov in pet podaj. Pri gostjah, ki so se hitro znašle v zaostanku desetih točk, razlika pa se je do konca tekme samo še povečevala, pa se je dvomestnim številkam najbolj približala Eva Brdnik z devetimi točkami.

Bolj izenačena je bila tekma v Domžalah, kjer sta se ekipi nekajkrat zamenjali v vodstvu. Domače so nazadnje vodile sredi tretje četrtine, potem pa sta bili zanje usodni dve obdobji, ko več minut niso dosegle niti točke. Po drugem takšnem so v 35. minuti gostje povedle s 57:44 in tekmo zanesljivo pripeljale do konca.

Pri Domžalah je skoraj polovico točk svoje ekipe, 26, dosegla Yeisy Alexandra Perez, ki je za dvojni dvojček dodala še 12 skokov. Anelie Brodnik je končala pri 14 točkah. Pri zmagovalkah pa je Hana Ivanuša dosegla 17 točk, Lejla Pamić pa je zbrala 11 skokov.

Sredi tedna so Celjanke ob odlični predstavi Sare Elizabeth Loomis visoko zmagale v Mariboru in dosegle že 16. zmago. Loomis je dosegla 20 točk, sledila ji je Jite Sophia Gbemuotor s 15 točkami.