Ljubljana

7°C
Oblačno Humidity: 82%
ČETRTEK
8°C / 19°C
PETEK
9°C / 20°C
SOBOTA
7°C / 11°C
NEDELJA
5°C / 15°C
PONEDELJEK
4°C / 11°C
TOREK
1°C / 10°C
SREDA
0°C / 11°C

Mariboru derbi za tretje mesto

Mariboru derbi za tretje mesto

V 17. krogu moškega državnega odbojkarskega prvenstva je največ zanimanja požel dvoboj med Panvito Pomgrad in Merkur Mariborom, ki je bržkone odločal o tretjem mestu po rednem delu prvenstva. Obračun v Murski Soboti so brez večjih težav dobili Mariborčani, ki imajo zdaj pred četrtouvrščenimi Prekmurci tri točke prednosti.

Gladki zmagi sta zabeležila ACH Volley in Calcit Volley, v derbiju spodnjega dela lestvice pa so bile Črnuče s 3:0 boljše od Salonita.

Mariborčani, ki so letos praktično na novo sestavili ekipo in prvenstva niso začeli prepričljivo, še naprej postopoma napredujejo in so zdaj že na mestu, na katerem so pred začetkom prvenstva želeli biti. Trener Sebastijan Škorc je spet odlično opravil delo, pripravil ekipo do te mere, da se kljub utrujenosti zaradi napornega urnika ni posebej mučila z ekipo, ki je bila večji del tekmovanja pred njo na tretjem mestu.

V Murski Soboti sicer gosti niso prikazali briljantne predstave, statistične številke kažejo, da niso imeli najboljšega sprejema, od tekmecev, ki so igrali brez svojega najboljšega napadalca Jakoba Rojnika in tudi brez blokerja Tita Kovačiča, nekdanjega člana Maribora, so bili boljši predvsem v bloku.

Sobočani so priložnost za vsaj daljši odpor zamudili v drugem nizu. V njem so še vodili z 19:17, na 23. točki sta bili ekipi izenačeni, gostom pa je zmago zagotovil blok Roka Bračka, s 15 točkami drugega najbolj učinkovitega igralca mariborske vrste, točko več od njega je vknjižil Žiga Donik.

Derbi je bil tudi v Ljubljani, kjer pa sta se v boju za obstanek pomerili ekipi Črnuč in Salonita Anhovo. V zadnjem času so boljšo formo kazali Kanalci, toda na obrobju Ljubljane so spet ostali praznih rok. Za Črnučane je bila zmaga praktično nujna in to so kazali tudi na igrišču.

Pri gladki zmagi s 3:0 so imeli slabše obdobje le ob koncu drugega niza, ko so zapravili vodstvo 22:18 ter dovolili tekmecu, da si priigra zaključno žogo za izenačenje na 1:1. Vendar Kanalci priložnosti niso izkoristili, Gregor Mihelčič je z asom prednost vrnil na domačo stran, niz pa je z asom zaključil Jošt Kržič. Negotovo je bilo tudi na začetku tretjega niza, v vseh preostalih delih tekme pa so bili gostitelji precej boljši.

ACH Volleyju je na tekmi proti Fužinarju spet manjkalo kar nekaj igralcev, za kratek čas je v igro vnovič vstopil tudi pomočnik trenerja Rok Satler, a to njegovih igralcev ni motilo, zabeležili so po dveh v srednjeevropski ligi in eni v pokalu četrto zmago v petih dneh. Izkazal se je predvsem Danijel Koncilija, ki je dosegel 19 točk.

"Glede na trenutno zdravstveno stanje v ekipi smo s prikazanim lahko izredno zadovoljni. Imeli smo naporen teden, vendar smo ga opravili tako, kot smo bili dogovorjeni. Zdaj je čas, da se čim prej vrnemo v popolno postavo in pripravimo na tekmo proti Modeni," je po tekmi dejal domači igralec Črtomir Bošnjak.

Naporni dnevi so tudi za igralci Calcita, a tudi oni so jih uspešno prebrodili, za konec napornega tedna so premagali Hišo na kolesih Triglav. Nizi so sicer bili dokaj izenačeni, a vse so dobili Kamničani.