Ljubljana

16°C
Jasno Humidity: 71%
TOREK
11°C / 22°C
SREDA
11°C / 19°C
ČETRTEK
12°C / 22°C
PETEK
14°C / 22°C
SOBOTA
14°C / 22°C
NEDELJA
14°C / 19°C
PONEDELJEK
14°C / 19°C

Na EP v Španijo kar 14 karateistov

Na EP v Španijo kar 14 karateistov

Španska Guadalajara bo od srede do nedelje gostila evropsko prvenstvo v karateju.

Tekmovanja se bo udeležilo tudi 14 slovenskih reprezentantov, ki se bodo ob kolajnah za EP borili tudi za udeležbo na evropskih igrah junija v Krakovu.

Selektor Matija Matijević je v ženski konkurenci v ekipo za športne borbe zbral Zalo Mario Žibret, Elizabeto Molnar, Hano Debeljak (vse Ljubljana), Uršo Haberl (Trbovlje) in Elo Petan (BVFC Shony Brežice).

Moško vrsto zastopajo Matej Gorišek (Ljubljana), Jaka Gaal (Radvanje Maribor), Niklas Tamše Marinič (Radenci Shotokan) Timotej Jordan (Bushido Rogaška Slatina), Sven Rakovnik (DK Celje) in Stefan Joksimović (Žalec). Tako moški kot ženske se bodo predstavili tudi na ekipni tekmi.

Nejc Sterniša (Postojna) in Lana Tisa Nadižar (Kranj), bosta Slovenijo zastopali v katah. V reprezentanci pa je tudi tekmovalka discipline parakarate, Diandra Bekčić (Velenje), ki jo vodi selektor in reprezentančni trener Bojan Marinček.

Ne gre spregledati, da se bodo tekmovalci tokrat borili tudi za nastop na evropskih igrah, kjer bo udeležba močno omejena. Pravico do nastopa si bodo priborili nosilci odličij, tam bo nastopila tudi najboljša trojica Evropejcev s svetovne lestvice, eno mesto je rezervirano za državo gostiteljico, eno mesto pa je tako imenovani wild card, ki ga bo podelila mednarodna zveza.

Med Slovenci je nazadnje zelo dobro formo potrdil Joksimović, ki je pred tednom dni slavil na turnirju serije A v Konyi v Turčiji.