Ljubljana

16°C
Jasno Humidity: 71%
TOREK
11°C / 22°C
SREDA
11°C / 19°C
ČETRTEK
12°C / 22°C
PETEK
14°C / 22°C
SOBOTA
14°C / 22°C
NEDELJA
14°C / 19°C
PONEDELJEK
14°C / 19°C

Trikratna olimpijska prvakinja Katinka Hosszu bo kmalu postala mama

Trikratna olimpijska prvakinja Katinka Hosszu bo kmalu postala mama

Katinka Hosszu, ena najboljših madžarskih plavalk v zgodovini, trikratna olimpijska in devetkratna svetovna prvakinja, ni odšla z ekipo na predolimpijske priprave na Tenerife in je na družbenih omrežjih sporočila, da bo čez nekaj mesecev postala mama, je danes poročala poljska tiskovna agencija PAP.

 Plavalka je zadnjih nekaj mesecev omenjala, da ji nadaljnja športna kariera v tem obdobju življenja ni prioriteta. Čeprav ni uradno sporočila, da ne bo nastopila na poletnih olimpijskih igrah v Parizu leta 2024, je malo verjetno, da bo nastopila v francoski prestolnici.

Je ena od ikon na Madžarskem, ne le v športu. Lani je v Budimpešti odprla restavracijo, je tudi lastnica plavalne šole in športnega kluba Iron Swim Budapest.

Plavalka, imenovana "železna lady", je zadnjič nastopila avgusta na evropskem prvenstvu v Rimu, kjer je osvojila bron v ženski štafeti 4 x 200 m prosto. Je aktualna svetovna rekorderka na 200 in 400 m mešano.

Na olimpijskih igrah je debitirala leta 2004 v Atenah, nato pa se je za medalje potegovala še na štirih igrah v Pekingu, Londonu, Riu de Janeiru in Tokiu.

Največje uspehe je dosegla v Braziliji, osvojila je tri zlate medalje na 100 m hrbtno, 200 in 400 mešano ter srebro na 200 m hrbtno.

Svetovna rekorderka je v karieri osvojila 97 kolajn na največjih tekmovanjih, želi pa si jo končati s stotico.