Ljubljana

18°C
Oblačno Humidity: 85%
PONEDELJEK
12°C / 24°C
TOREK
12°C / 25°C
SREDA
12°C / 19°C
ČETRTEK
10°C / 20°C
PETEK
10°C / 18°C
SOBOTA
9°C / 19°C
NEDELJA
9°C / 19°C

Živa Dvoršak in Jože Čeper najboljša strelca v letu 2022

Živa Dvoršak (Olimpija) in Jože Čeper (Dušan Poženel Rečica pri Laškem) sta najboljša strelca v letošnjem letu, v ekipni konkurenci pa je zmagalo Strelsko društvo Dušan Poženel. Strelska zveza Slovenije (SZS) je prireditev za najboljše tekmovalce in tekmovalke v vseh starostnih kategorijah priredila v Panonski vasi v Moravskih Toplicah.

Živa Dvoršak in Jože Čeper najboljša strelca v letu 2022

Enaintridesetletna Dvoršak je osmič prejela laskavo priznanje v članski konkurenci, v svoji vitrini pa ima tudi štiri naslove iz mladinskih časov. V letošnji sezoni je v vrednotenju dosežkov zbrala 656 točk, za njo sta se uvrstili njeni reprezentančni kolegici Urška Kuharič (Kovinar Ormož) s 417,5 in Klavdija Jerovšek (Grosuplje) s 309 točkami.

Varovanka Polonce Sladič je v tej sezoni na svetovnem pokalu v Kairu osvojila zlato odličje na ekipni tekmi. Na sredozemskih igrah v Oranu je bila dvakrat bronasta, v finale se je uvrstila na evropskem prvenstvu v Hamarju in Wroclawu ter na tekmah svetovnega pokala v Kairu in Chagwonu.

V moški konkurenci je največ točk zbral v letošnji sezoni zelo aktivni Čeper s 423 točkami. Za 25-letnim Primorcem, ki je drugič prejel laskavo priznanje, sta se uvrstila strelska veterana Robert Markoja (Štefan Kovač Turnišče) s 335 in Boštjan Maček (Štefan Kovač Murska Sobota) z 287 točkami.

Varovanec trenerja Andreja Brunška je v tej sezoni osvojil četrto mesto na svetovnem prvenstvu v Kairu ter prvo v finalu evropskega pokala v Lizboni, na državnem prvenstvu v Rečici pri Laškem pa tri naslove državnega prvaka na 25 metrov.

Absolutni rekorder po številu naslovov najboljšega strelca je še vedno aktivni nosilec treh olimpijskih odličij Rajmond Debevec, ki je kar 35-krat osvojil laskavo priznanje.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.