Ljubljana

7°C
Oblačno Humidity: 82%
ČETRTEK
8°C / 19°C
PETEK
9°C / 20°C
SOBOTA
7°C / 11°C
NEDELJA
5°C / 15°C
PONEDELJEK
4°C / 11°C
TOREK
1°C / 10°C
SREDA
0°C / 11°C

Krim Mercator po remiju Bresta v Bukarešti še vedno upa na izločilne tekme

Krim Mercator po remiju Bresta v Bukarešti še vedno upa na izločilne tekme

Rokometašice Krima Mercatorja imajo po današnjem neodločenem izidu francoskega Bresta v Bukarešti 30:30 v predzadnjem krogu lige prvakinj še vedno možnosti, da osvojijo vsaj šesto mesto v skupini A, ki jim prinaša izločilne tekme za preboj v četrtfinale.

Krim bo šesto mesto osvojil v primeru, da v nedeljo, 12. februarja, v Ljubljani premaga romunsko Bukarešto, kjer od leta 2018 igra tudi slovenska reprezentantka Elizabeth Omoregie, Brest pa na domačem igrišču v soboto, 11. februarja, izgubi proti Vipersu iz Kristiansanda.

V tem primeru bi obe ekipi zbrali po 12 točk, a bi bila slovenska ekipa v prednosti, saj je tako v Ljubljani kot Brestu zmagala s 24:22.

Dvanajst točk se nasmiha tudi nemškemu Bietigheimu. Ta bo v zadnjem krogu v predmestju Stuttgarta v nedeljo gostil zadnjeuvrščeni češki Banik iz Mosta, ki je izgubil vse dosedanje dvoboje, njegova razlika v danih in prejetih golih pa znaša -209 (322:531).

Slovenska in nemška ekipa sta na dosedanjih trinajstih tekmah zbrali po deset točk. Oba njuna medsebojna dvoboja sta se končala z razliko sedmih golov, Krim je v Nemčiji izgubil s 23:30, v Ljubljani pa zmagal s 35:28. V medsebojnih tekmah Bresta in Bietigheima je francoska ekipa osvojila tri točke. Na prvem medsebojnem obračunu v Nemčiji sta se ekipi razšli z neodločenim izidom 25:25, na drugem pa je Brest zmagal z 32:28.

Romunska Bukarešta in norveški Vipers Kristiansand sta si že pred zadnjim krogom zagotovila nastop v četrtfinalu. Prva je zbrala 22, drugi pa 21 točk. V izločilne boje za četrtfinale sta se že prebila danski Odense s 14 in madžarski Ferencvaros s 13 točkami, zadnja dva udeleženca pa bosta znana po tekmah zadnjega kroga, ki bo 11. in 12. februarja. V soboto bo tekma Brest - Vipers Kristiansand, dan kasneje pa Krim Mercator - Bukarešta, Bietigheim - Banik Most in Odense - Ferencvaros.

Brest ima pred zadnjim krogom 12, Bietigheim in Krim Mercator po deset, Banik Most pa je brez točk.

V skupini B si je že pred zadnjim krogom nastop v četrtfinalu izboril francoski Metz, ki je zbral 23 točk. Madžarski Györ, kjer igra slovenska reprezentantka Ana Gros, in danski Esbjerg imata po 20, romunski Rapid iz Bukarešte 18, črnogorska Budućnost 11, norveški Strohamar osem, turški Kastamonu tri, hrvaška Lokomotiva iz Zagreba pa eno točko.