Ljubljana

7°C
Oblačno Humidity: 82%
ČETRTEK
8°C / 19°C
PETEK
9°C / 20°C
SOBOTA
7°C / 11°C
NEDELJA
5°C / 15°C
PONEDELJEK
4°C / 11°C
TOREK
1°C / 10°C
SREDA
0°C / 11°C

Veličasten sprejem za danske rokometaše v Koebenhavnu

Veličasten sprejem za danske rokometaše v Koebenhavnu

Več tisoč ljudi se je danes zbralo pred mestno hišo v Koebenhavnu, kjer so pripravili sprejem za danske rokometaše. Ti so na nedeljski finalni tekmi svetovnega prvenstva na Švedskem in Poljskem v Stockholmu premagali Francoze s 34:29 in osvojili tretji zaporedni naslov svetovnih prvakov, kar doslej ni uspelo še nobeni reprezentanci na svetu.

Danske športne junake je ob vrnitvi v domovino v današnjih popoldanskih urah pričakal tudi danski prestolonaslednik, princ Frederik.

"Maratonska zabava" danskih rokometašev se je začela že po nedeljski zmagi nad šestkratnimi svetovnimi prvaki iz Francije v Stockholmu, po prešerni noči pa se nadaljuje tudi v danski prestolnici.

"Zdajšnji rokometni rod piše zgodovino in premika meje. To je ekipa, ki igra najboljši rokomet na svetu in ga bo igrala še dolgo, dolgo časa," je množico pred mestno hišo nagovoril danski selektor Nikolaj Jacobsen.

Njegovi varovanci so na letošnjem turnirju na Poljskem in Švedskem osvojili tretji zaporedni naslov svetovnih prvakov in si že zagotovili nastop na poletnih olimpijskih igrah v Parizu 2024. Pred tem so bili najboljši tudi na mundialih v Nemčiji in na Danskem 2019 ter v Egiptu 2021.