Ljubljana

12°C
Oblačno Humidity: 96%
PETEK
11°C / 16°C
SOBOTA
13°C / 19°C
NEDELJA
10°C / 19°C
PONEDELJEK
9°C / 18°C
TOREK
8°C / 17°C
SREDA
7°C / 15°C
ČETRTEK
6°C / 16°C

Jorgić v osmini finala evropskega prvenstva

Jorgić v osmini finala evropskega prvenstva

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je napredoval v osmino finala posamičnega turnirja evropskega prvenstva v Münchnu. Edini še preostali slovenski predstavnik je v današnjem drugem krogu premagal Hrvata Filipa Zeljka s 4:2 v nizih (11, 5, 12, -9, -7, 9).

Dvoboj se je začel z izenačenim prvim nizom, v katerem slovenskemu igralcu ni šlo vse gladko. Mojstrsko je 24-letni Hrastničan, osmi igralec sveta, odigral drugi niz, v katerem je povsem nadvladal tekmeca, ki na svetovni jakostni lestvici Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF) zaseda 75. mesto.

Petindvajsetletni Hrvat je odgovoril v tretjem nizu, v katerem je tudi vodil. A se je Slovenec v skoraj razprodani dvorani v odločilnih trenutkih zbral ter tretji niz dobil s 14:12.

Hrvat se je izkazal za žilavega nasprotnika ter napadalno igro unovčil z dobljenim nizom, prvim v tem dvoboju. Zeljko ni popuščal in nenadni padec zbranosti Hrastničana iztržil tudi v petem nizu za 11:7. Jorgić se je znašel v velikih težavah, a je le odgovoril na nasprotnikovo igro ter se vrnil in dobil obračun.

Jorgić bo še danes, z začetkom ob 16.45, v Rudi Sedlmayer Areni v Münchnu, odigral dvoboj osmine finala proti zmagovalcu dvoboja med Belgijcem Adrienom Rassenfossejem in Hrvatom Tomislavom Pucarjem.

Dvorana, ki je zaradi sponzorskih razlogov poimenovana Audi Dome, je bila na trnih ob igri nemškega zvezdnika tega športa Tima Bolla, ki je v dvoboju, ki je bil hkrati z obračunom Slovenca in Hrvata, premagal Čeha Lubomira Jančarika s 4:0 v nizih.