Ljubljana

1°C
Slab dež Humidity: 94%
ČETRTEK
1°C / 10°C
PETEK
1°C / 11°C
SOBOTA
2°C / 9°C
NEDELJA
1°C / 12°C
PONEDELJEK
0°C / 12°C
TOREK
0°C / 14°C
SREDA
2°C / 12°C

Anže Lanišek v Titiseeju do tretje zmage v karieri

Najboljši slovenski smučarski skakalec to zimo Anže Lanišek (272,8 točke) je v nemškem Titisee-Neustadtu ugnal vso konkurenco in osvojil svojo tretjo zmago v svetovnem pokalu. Na drugo mesto se je s petega po prvi seriji prebil najboljši skakalec to sezono Poljak Dawid Kubacki (271,5), tretji je bil Nemec Karl Geiger (269,2).

Anže Lanišek v Titiseeju do tretje zmage v karieri

Lanišek je bil po prvi seriji sicer na drugem mestu; za Norvežanom Halvorjem Egnerjem Granerudom je zaostajal za 1,5 točke. V finalu je uspešno odbil napad rumene majice, ko je Kubackemu uspela najboljša daljava finala s 144 metri, nato pa Granerudu ni uspelo ponoviti predstave iz prve serije.

Šestindvajsetletni slovenski as se je lahko razveselil svoje skupno tretje posamične zmage v kariere, obenem pa po Ruki še druge to sezono. Lanišek je danes obenem prišel do 16. posamičnih stopničk svetovnega pokala; od tega ima ob treh zmagah še devet drugih ter štiri tretja mesta.

"Spremljati prvo serijo je bilo res čudno, a še vseeno sem skušal ostati zbran na svoje skoke in se ne preveč obremenjevati s tem. V finalu sploh nisem videl Graneruda (Halvor Egner, vodilni po 1. seriji, op. STA), ko je skočil, ker sem se že preoblačil," je svojo drugo zmago v sezoni pospremil Lanišek, ki je za Smučarsko zvezo Slovenije dodal, da takoj po tekmi sploh ni točno vedel, ali je zmagal ali ne.

"Žiga (Jelar, op. STA) mi je sicer rekel, da sem zmagal, a nisem vedel točno, ali je res ali ne. Lani sem bil tu drugi, če je to res rana, potem ne vem, ne bi rekel, da je to obliž. Je pa lepo, da z drugega mesta pridem na prvega," je dodal Lanišek.

Na tretjem mestu je končal nemški veteran Geiger, ki je za Nemčijo osvojil sploh prve stopničke v svetovnem pokalu to sezono.

Kubacki je po današnjem drugem mestu zadržal vodstvo v skupni razvrstitvi svetovnega pokala s 370 točkami, Lanišek (336 točk) pa je po zmagi napredoval na skupno drugo mesto. Avstrijec Stefan Kraft (317) je tretji.

V finalu so sicer nastopili le trije slovenski skakalci. Timi Zajc (240,4 točke) je s 15. mesta po polovici tekme v finalu napredoval na 12. mesto, Žiga Jelar (236,3 točke) pa je bil na koncu 16., kar je njegova najboljša uvrstitev to sezono.

"Predvsem sem zadovoljen, da se moji skoki stopnjujejo po slabšem vikendu v Ruki. Zato je 16. mesto lep dosežek zame, še zlasti, ker je zelo lepa odskočna deska, da lahko gradim naprej in pridobivam na samozavesti," pa je dejal Jelar.

Peter Prevc, ki je v prvi seriji nastopil v zelo slabih razmerah, je ostal brez finala na 33. mestu, Lovro Kos pa je bil 36. Že v dopoldanskih kvalifikacijah je obstal Domen Prevc.

Popoldne bodo na skakalnici Hochfirst trenirale ženske, v soboto ob 11.45 bo na sporedu tekma mešanih ekip, v nedeljo pa obe posamični preizkušnji. Ženska se bo začela ob 12.15, moška pa ob 15.45.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.