Ljubljana

12°C
Oblačno Humidity: 96%
PETEK
11°C / 16°C
SOBOTA
13°C / 19°C
NEDELJA
10°C / 19°C
PONEDELJEK
9°C / 18°C
TOREK
8°C / 17°C
SREDA
7°C / 15°C
ČETRTEK
6°C / 16°C

Picerija Verace znova med 50 najboljšimi picerijami v Evropi

Picerija Verace znova med 50 najboljšimi picerijami v Evropi

Ljubljanska picerija Verace se je že drugo leto zapored uvrstila med 50 najboljših picerij v Evropi v vodiču po najboljših picerijah 50topizza. Verace se je letos uvrstila na 31. mesto in s tem za štiri mesta izboljšala svojo lansko uvrstitev. Prejela pa je tudi nagrado za najboljšo picerijo v Sloveniji za leto 2022.

Ocenjevalci izbora 50toppizza, ki velja za nekakšen Michelinov vodič med picami, so med drugim izpostavili, da Verace pod vodstvom picopeka Fabia Carusa pripravlja avtentično napolitansko pico, da je testo dobro vzhajano in mehko, sestavine pa odlične kakovosti, so sporočili iz Veraceja.

Teh opažanj so po besedah direktorice Veraceja Barbare Zimic še posebej veseli, saj že od samega odprtja leta 2016 vztrajajo pri uporabi najbolj kakovostnih sestavin iz Italije.

Ocenjevalce je prepričala tudi intimna, družinska atmosfera v piceriji. Med picami so izpostavili Ortolano in Crudo ter ocvrto pico, ki, kot so zapisali, jo je izven Neaplja težko najti, med sladicami pa hišni tiramisu.

Ponovna uvrstitev na seznam 50 najboljših picerij je po besedah Zimičeve priznanje, da delajo prav, ko vztrajajo pri avtentični napolitanski recepturi in vsebini pice, ter tudi izjemno priznanje za celotno ekipo.

Na prva tri mesta 50toppizza v Evropi so se sicer uvrstile picerija Peppe v Parizu, Fratelli Figurato v Madridu in 50 Kalo v Londonu. V ocenjevanju za najboljših 50 picerij v Evropi ne tekmujejo picerije v Italiji, za slednje v 50topizza organizirajo ločen izbor. Najboljših 25 picerij s seznama 50 najboljših picerij v Evropi se je uvrstilo tudi v tekmovanje za najboljših 100 picerij na svetu, so še navedli v sporočilu za javnost.