Ljubljana

12°C
Oblačno Humidity: 96%
PETEK
11°C / 16°C
SOBOTA
13°C / 19°C
NEDELJA
10°C / 19°C
PONEDELJEK
9°C / 18°C
TOREK
8°C / 17°C
SREDA
7°C / 15°C
ČETRTEK
6°C / 16°C

Pri STO v delno slovenski etapi Gira vidijo priložnost za promocijo

Pri STO v delno slovenski etapi Gira vidijo priložnost za promocijo

Prestižna tritedenska kolesarska dirka po Italiji, ena od treh glavnih večtedenskih dirk v svetovnem kolesarskem koledarju, ki preko televizijske mreže doseže več sto milijonov gledalcev, bo v današnji 19. etapi, le dan pred kraljevsko etapo v Dolomitih in dva dni pred zaključkom v Veroni, potekala tudi po cestah v in nad dolino Soče. Del etape je zahteven vzpon na Kolovrat, nato pa trasa mimo Kobarida poteka do zaključka na vzpetini Santuario di Castelmonte oziroma Stara Gora nad Čedadom.

Prav tako je v Kobaridu danes štartna točka 16. etape Gira-E, ekološko trajnostne mednarodne kolesarske dirke po italijanskem škornju, ki spremlja traso Gira in je posvečena kolesom na električni pogon. Etapa se bo prav tako zaključila nad Čedadom.

STO ob gostovanju dirke v Sloveniji v sodelovanju z destinacijsko organizacijo Doline Soče izvaja vrsto promocijskih in komunikacijskih aktivnosti za krepitev prepoznavnosti znamke I feel Slovenia in Slovenije kot destinacije za aktivna doživetja, znotraj tega posebej za kolesarski turizem. Poseben poudarek je na omenjenem tekmovanju Giro-E, so ob današnjem drugem zaporednem gostovanju dirke po Italiji v Sloveniji poudarili v nacionalni turistični organizaciji.

"Slovenska turistična organizacija je z veseljem pristopila k sodelovanju tudi pri letošnji prestižni kolesarski dirki Giro d'Italia, ki jo preko televizijskega prenosa spremlja blizu 800 milijonov kolesarskih navdušencev," je poudarila vršilka dolžnosti direktorice organizacije Ilona Stermecki.

STO v okviru dirke Giro-E s podelitvijo zelenih kolesarskih dresov I feel Slovenia po njenih besedah izpostavlja trajnostno zavezo slovenskega turizma. Pozornost, ki velja Sloveniji, krepi tudi s komunikacijskimi aktivnostmi, ki izpostavljajo državo kot deželo vrhunskih kolesarskih asov, še posebej Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja, ki sta tudi ambasadorja slovenskega turizma. Ne Roglič ne Pogačar na Giru letos ne sodelujeta, edini Slovenec med preostalimi kolesarji na dirki je Domen Novak.