Ljubljana

12°C
Oblačno Humidity: 96%
PETEK
11°C / 16°C
SOBOTA
13°C / 19°C
NEDELJA
10°C / 19°C
PONEDELJEK
9°C / 18°C
TOREK
8°C / 17°C
SREDA
7°C / 15°C
ČETRTEK
6°C / 16°C

V Celju danes kolesarski dan

V Celju danes kolesarski dan

Na celjskem Krekovem trgu bo danes med 10. in 13. uro kolesarski dan s polževo dirko in kolesarskim showroomom. Gre za spremljevalni dogodek Celja na poti do 17. junija, ko se bo v knežjem mestu ustavila kolesarska dirka Po Sloveniji ter eno od aktivnosti, s katero Celje želi postati naj gostitelj dirke, so sporočili iz Zavoda Celeia Celje.

Osrednji del prireditve bo polževa dirka - zabavno tekmovanje s kolesci. Na ta način bodo promovirali trajnostno mobilnost, zmagovalec dirke pa bo tisti kolesar, ki bo dolžino Krekovega trga prevozil najpočasneje, ne bo vozil cik-cak in ne bo stopil s kolesa.

Drugi del dogodka bo kolesarski showroom, na katerem se bodo predstavila kolesarska društva in druge organizacije, ki se ukvarjajo s kolesarjenjem, kolesarskimi dogodki in kolesarskimi turističnimi paketi z vodenji.

Uvodni nagovor kolesarskega dneva bo imela celjska podžupanja Breda Arnšek, ki bo ob koncu pozdravnega nagovora Gregorju Steklačiču, nacionalnemu koordinatorju za kolesarjenje, predala listino o promociji varnega kolesarjenja na območju Podonavja, ki jo je podpisal celjski župan Bojan Šrot.