Ljubljana

12°C
Oblačno Humidity: 96%
PETEK
11°C / 16°C
SOBOTA
13°C / 19°C
NEDELJA
10°C / 19°C
PONEDELJEK
9°C / 18°C
TOREK
8°C / 17°C
SREDA
7°C / 15°C
ČETRTEK
6°C / 16°C

V Celju ponovno družinsko-kolesarski dogodek Na kolo 2022

V Celju ponovno družinsko-kolesarski dogodek Na kolo 2022

V Celju bo danes po dveh letih premora zaradi epidemije covida-19 potekal družinsko-kolesarski dogodek Na kolo 2022. Gre za dogodek, ki ga že 15. zapored pripravljajo v šestih sosednjih občinah širše celjske regije.

Z namenom, da bodo kolesarji vseh generacij varno in sproščeno vozili po trasah kolesarskega dogodka Na kolo 2022, so štart na celjski trasi podaljšali, in sicer se bo možno odpraviti na pot s štartnega mesta pred Citycentrom Celje med 10. in 11. uro. Na štartnih mestih v ostalih občinskih središčih Slovenske Konjice, Šentjur, Štore, Vojnik in Žalec pa se bodo kolesarji podali na pot ob 10. uri, so sporočili organizatorji.

Prav tako bo ob 10. uri start otroške trase pred Citycentrom Celje. Ta trasa je posebej prilagojena najmlajšim udeležencem, saj je pot speljana po kolesarski stezi od Citycentra Celje do Proseniškega, kjer bosta otroke na polovici prevožene poti na okrepčevalnici poleg pijače in malice zabavali maskoti Cinko in Cinka ter mladi glasbeniki.

Na vseh trasah je velik poudarek na varnosti udeležencev oz. varni vožnji, kar zagotavlja številna ekipa spremljevalnega osebja, kot so spremstvo policije in redarjev na motorjih, na bolj izpostavljenih točkah po vseh trasah so prisotni tudi reditelji. "Da bodo razmere na trasah kar se da varne, je tokrat zelo dobrodošlo, da se je start na celjski trasi raztegnil med 10. in 11. uro, saj se po tej trasi vozi največ udeležencev. Na ta način bodo kolesarji lahko bolje vzdrževali varnostno razdaljo - vedno namreč vozimo drug za drugim, prav tako je dandanes treba še posebej poudariti, da med kolesarjenjem ne uporabljamo mobilnih telefonov ali drugih naprav, ki motijo našo pozornost," je o varnosti izpostavil inšpektor v oddelku za cestni promet na Policijski upravi Celje Edi Baumkirher.

Dodal je tudi, da se mora vsak udeleženec zavedati, da je ključno upoštevanje cestno prometnih predpisov in da s tem prispeva k varnosti soudeležencev.

Vsak udeleženec kolesarskega dogodka bo prejel spominsko majico ter osvežitev na trasi, na cilju pred Citycentrom Celje pa bodo kolesarji dobili še toplo malico in sladoled, čaka jih tudi žrebanje nagrad, ki jih bodo prispevali pokrovitelji dogodka.

Startnina je 20 evrov na odraslega udeleženca, družine pa lahko izkoristijo možnosti družinske prijavnine, ki znaša 30 evrov. Za otroke do 15. leta starosti bo tudi letos prijavnina brezplačna.