Ljubljana

19°C
Oblačno Humidity: 82%
PONEDELJEK
12°C / 24°C
TOREK
12°C / 25°C
SREDA
12°C / 19°C
ČETRTEK
10°C / 20°C
PETEK
10°C / 18°C
SOBOTA
9°C / 19°C
NEDELJA
9°C / 19°C

V Veliki Polani konec julija začetek 25. Pomurskega poletnega festivala

Čez dober teden, 30. julija, se bo v Veliki Polani začel jubilejni 25. Pomurski poletni festival. Po dveletnem covidnem premoru bo letošnje festivalsko dogajanje znova ponudilo osem dni pestrega dogajanja, so napovedali organizatorji.

V Veliki Polani konec julija začetek 25. Pomurskega poletnega festivala

Tradicionalni športno-kulinarično-koncertni festival, nekdaj imenovan Polanski dnevi, organizira društvo Štrk Slovenija, domačini pa festival soustvarjajo, je povedala predstavnica društva Nina Lebar.

Tudi letos se obeta pestro festivalsko dogajanje. Popoldnevi bodo v znamenju različnih aktivnosti. Prvo bo v soboto, 30. julija, na sporedu skupinsko kolesarjenje z imenom Fsi klačimo s Pücki, ki ga prvi festivalski dan tradicionalno organizira društvena sekcija lastnikov in ljubiteljev starodobnih koles Polanski Pücki. Skozi celoten teden se bodo nato zvrstili še kmečka olimpijada, balinanje, nogometni tekmi, turistična tržnica z lokalnimi ponudniki, dogajanje za otroke, med drugim otroške predstave pod okriljem Gledališča Kukuc.

V četrtek, 4. avgusta, bo tudi tradicionalno tekmovanje v kuhanju znamenite prekmurske jedi - bujte repe. Spomnimo, da se Velika Polana od leta 2013 ponaša z Guinnessovim rekordom v največji kuhani bujti repi na svetu. Tedaj so je skuhali več kot tono oziroma 1089,5 kilograma.

Poleg popoldanskega dogajanja pa Pomurski poletni festival vselej postreže tudi z odmevnimi večernimi koncerti. Tokrat bo osrednje koncertno ime Severina, ki je na festivalu gostovala sicer že večkrat in bo letos na oder stopila zadnji dan festivala, to je v soboto, 8. avgusta. Vsak dan bosta sicer eden ali pa dva večerna koncerta; v dneh pred Severino bodo tako nastopili Luka Basi, The Frajle, Klapa Šufit, Učiteljice, Challe Salle, Magnifico, Dejan Vunjak, Big Foot Mama in drugi, na elektronskem odru pa bo za elektronske ritme skrbel DJ Črt.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.