Ljubljana

11°C
Jasno Humidity: 86%
TOREK
11°C / 23°C
SREDA
11°C / 19°C
ČETRTEK
10°C / 23°C
PETEK
12°C / 23°C
SOBOTA
9°C / 17°C
NEDELJA
6°C / 20°C
PONEDELJEK
7°C / 22°C

S kolebnico do popolne postave

S kolebnico do popolne postave

Bolj kot se približuje poletje, bolj nas skrbi videz telesa. Za hitre in vidne učinke v roke primite kolebnico in pokurite vse odvečne maščobe.

Preskakovanje kolebnice je aerobna aktivnost, kar pomeni, da je odlična za porabo kalorij. Prav tako skrbi za krepitev srca, zaradi česar je le to bolj učinkovito. Tako se ne muči pri vsakdanjih aktivnostih in jih opravi z lahkoto, mi pa se počutimo polni energije. Bolj učinkovit postane tudi metabolizem.

Skakanje s kolebnico je precej enostavna zadeva. Seveda je, kot pri vsaki aktivnosti, potrebno nekaj vaje, preden bomo lahko dlje časa preskakovali vrvico brez zapletanja. A s počasnim preskakovanjem bo verjetno vadba kar hitro stekla. Najbolj primerna podlaga so lesena tla, vendar bo katerakoli ravna površina dovolj dobra. Če le lahko, se s kolebnico odpravite v naravo, saj bo tako vadba bolj prijetna. Pri poskokih ne uporabljajte celih stopal, temveč poskusite imeti peto vedno nekoliko privzdignjeno. Ramena lahko imate sproščena, kolebnico vrtite le z zapestji.

V eni sami minuti poskakovanja naj bi porabili kar 16 kalorij, kar je ogromno. S petminutnimi intervali poskakovanja, ki jih prekinete z minuto počitka ali katero drugo vadbo (počepi, skleci, trebušnjaki), lahko tako porabite več kot 800 kalorij.

Med preskakovanjem kolebnice se dogaja ogromno stvari v telesu. Toliko, da pravzaprav sodelujejo vse glavne mišične skupine! To se zgodi zaradi tega, ker se pri poskoku od tal telo s stiskom mišic pripravi na ponovno srečanje s tlemi. Skozi celotno vadbo tako krepimo mišice prav pri vsakem poskoku.

Ko boste obvladali navadno poskakovanje, se lahko začnete poigravati tudi z drugačnimi poskoki. Poskusite lahko z dvojnim poskokom med enim obratom vrvi ali pa noge dvignete bolj visoko pri vsakem skoku. Vadba s kolebnico skrbi tudi za boljšo koordinacijo in gibčnost, z njo pa lahko poskakujete skoraj povsod.