Ljubljana

16°C
Jasno Humidity: 71%
TOREK
11°C / 22°C
SREDA
11°C / 19°C
ČETRTEK
12°C / 22°C
PETEK
14°C / 22°C
SOBOTA
14°C / 22°C
NEDELJA
14°C / 19°C
PONEDELJEK
14°C / 19°C

Teja Belak s prvo oceno v finale Mersina

Teja Belak s prvo oceno v finale Mersina

Slovenska telovadka Teja Belak se je prvi dan kvalifikacij svetovnega izziva v Mersinu z najvišjo oceno preskoka 13,775 točke uvrstila v nedeljski finale. Poleg Belakove sta bila danes v kvalifikacijah uspešna še Nikolaj Božič na parterju in Zala Trtnik na dvovišinski bradlji.

Belakova, ki je na minulem svetovnem pokalu v Sombotelu osvojila srebrno kolajno, vendar s padcem, si je za turško postojanko želela zlasti prvi, težji skok, kot zna. Oba svetovna pokala Belakovi služita predvsem kot priprava na bližnje svetovno prvenstvo v Liverpoolu.

"Oba skoka sem prikazala zelo lepo. Tudi težjega sem skočila in zasluženo prejela visoki oceni. Povprečje obeh, 13,775 točke, je bilo najvišja ocena kvalifikacijskega tekmovanja," je iz Mersina sporočila 28-letna telovadka.

Poleg Belakove sta bila v današnjih kvalifikacijah uspešna še dva Slovenca. Božič si je finale na parterju, svoji drugi v karieri po domači postaji v Kopru, pritelovadil z osmo oceno 13,700 točke.

Isto oceno je za svojo predstavo na parterju prejel tudi Anže Hribar, vendar si je finale zahvaljujoč lepši izvedbeni oceni priboril Božič, njegov reprezentančni kolega pa se je tokrat moral zadovoljiti z devetim mestom.

Prvič v karieri pa bo med najboljšo osmerico svetovnega pokala nastopila tudi mlada Trtnikova, ki je za predstavo na dvovišinski bradlji z 12,500 prejela šesto oceno. Lucija Hribar pa je bila na tem orodju z 12,350 deveta.

V soboto se bodo v kvalifikacijah predstavili še Luka Bojanc na krogih ter Hribarjeva in Trtnikova na gredi in parterju.