Ljubljana

16°C
Jasno Humidity: 71%
TOREK
11°C / 22°C
SREDA
11°C / 19°C
ČETRTEK
12°C / 22°C
PETEK
14°C / 22°C
SOBOTA
14°C / 22°C
NEDELJA
14°C / 19°C
PONEDELJEK
14°C / 19°C

Tek okrog Brda letos zbral več kot 1300 tekačev

Tek okrog Brda letos zbral več kot 1300 tekačev

Več kot 1300 tekačev vseh starosti je v soboto na 10. Triglav teku na Brdu pri Kranju skupaj preteklo več kot 9000 kilometrov. Najboljši rezultat na pet kilometrov sta dosegla Jana Bratina (25:09) in Enej Kovač (18:12), na 10 km Neža Žerjav (37:58) in Tadej Grilc (34:11), v polmaratonu pa Katja Juhart (1:31:14) in Marko Krišelj (1:19:59).

Tekači vseh generacij so se ob podpori vrhunskih športnikov preizkusili v šestih tekaških izzivih: otroškem teku Kuža Pazi, družinskem teku, štafetnem teku trojk, polmaratonu, teku na deset in na pet km. Tudi letos so po stezah protokolarnega parka Brdo tekli za dober namen - boljšo oskrbo novorojenčkov, obenem pa je bila v ospredju trajnostna naravnanost dogodka.

Prireditev vsako leto tradicionalno podprejo tudi slovenski vrhunski športniki. "Triglav tek je priložnost za dober trening, proga je nezahtevna in prijetna. Obenem kot športnik z udeležbo izkažem hvaležnost Zavarovalnici Triglav, ki podpira parašport v Sloveniji. Na dogodku je tudi priložnost, da se fotografiram s katerim od cenjenih športnikov; lani sem v cilj pritekel skupaj s smučarskim skakalcem Petrom Prevcem. Ker sem vedel, da nas tudi letos čaka prijeten dogodek, sem se Triglav teka ponovno udeležil," je o dogodku povedal slepi tekač Robi Kogovšek.

Za udeležence pa so tokrat navijali tudi smučarski skakalci Cene Prevc, Nika Križnar in Urša Bogataj, biatlonci Anamarija Lampič, Jakov Fak in Klemen Bauer, deskarja na snegu Žan Košir in Rok Marguč ter smučarski tekači Vesna Fabjan, Eva Urevc, Neža Žerjav in Miha Ličef.

Generalni pokrovitelj teka je tudi tokrat poskrbel, da je bilo prizorišče po nastopu brezhibno čisto. Prireditev pa je imela tudi dobrodelno noto, saj so podprli projekt Slojenčki, s katerim bodo pomagali pri nakupu oksimetrov in grelnih gnezd za potrebe slovenskih porodnišnic.