Ljubljana

15°C
Oblačno Humidity: 95%
PONEDELJEK
12°C / 24°C
TOREK
12°C / 25°C
SREDA
12°C / 18°C
ČETRTEK
11°C / 20°C
PETEK
11°C / 19°C
SOBOTA
10°C / 18°C
NEDELJA
9°C / 17°C

AMZS in ZPM Ljubljana Moste - Polje zbrala 300 koles za otroke

Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) je od oktobra lani v sodelovanju z avto-moto društvi in Zvezo prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste - Polje v sklopu projekta Kolesa za vse! zbrala več kot 300 rabljenih koles za otroke iz socialno ogroženih družin. Po pregledu in popravilu koles je večina že našla nove lastnike, so sporočili iz AMZS.

AMZS in ZPM Ljubljana Moste - Polje zbrala 300 koles za otroke

V AMZS poudarjajo, da ima projekt poleg humanitarnega tudi okoljsko sporočilo, saj sta popravilo in ponovna uporaba kolesa za okolje prijaznejša kot izdelava in nakup novega.

Nove lastnike koles so poiskali v ZPM Ljubljana Moste - Polje. "Velika zahvala Avto-moto zvezi Slovenije in vsem, ki ste podarili svoje kolo, saj smo lahko razveselili zares veliko število otrok, mladostnikov in njihovih staršev, od katerih dobivamo izraze hvaležnosti in radosti, ko nam povedo, kako srečni so s temi kolesi njihovi otroci," je dejala predsednica zveze Anita Ogulin.

Po njenem mnenju so kolesa za otroke pomembna tudi, ker jim omogočajo športno dejavnost. "Pri mnogih otrocih opažamo slabšanje gibalnih sposobnosti. Upamo, da jih bo kolo spodbudilo k redni telesni aktivnosti in da bodo na ta način naredili tudi nekaj za svoje zdravje in boljše počutje," je še dejala.

Predsednik AMZS Andrej Brglez je poudaril pomen vzgajanja v varno vključevanje v promet. "Poskrbeti moramo za tehnično brezhibnost prevoznega sredstva in ravnati skrbno: v avtomobilu pripeti varnostni pas oziroma uporabljati otroški varnostni sedež, na kolesu čelado in biti oblečeni v svetla oblačila, da nas drugi lažje in hitreje opazijo (slednje velja tudi za pešce) ter ne uporabljati mobilnega telefona, če naštejem le nekaj osnov," je dejal.

V pomladnih in poletnih mesecih zbiranja koles ne bo, bodo pa s projektom nadaljevali jeseni. V AMZS zato pozivajo vse, da do jeseni zadržijo kolo, ki ga ne uporabljajo. Točen datum ponovnega začetka zbiranja koles pa bodo naknadno objavili na svoji spletni strani.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.