Ljubljana

17°C
Oblačno Humidity: 89%
PONEDELJEK
12°C / 24°C
TOREK
12°C / 25°C
SREDA
12°C / 19°C
ČETRTEK
10°C / 20°C
PETEK
10°C / 18°C
SOBOTA
9°C / 19°C
NEDELJA
9°C / 19°C

Uspešno ponovili akcijo Psički za čisto Izolo

Komunala Izola in izolska občina sta v sodelovanju z izolskimi osnovnimi šolami uspešno ponovili akcijo Psički za čisto Izolo, katere glavni namen je spodbujanje lastnikov hišnih ljubljenčkov k pobiranju njihovih iztrebkov in s tem primernemu odnosu do čistega in urejenega okolja. Učenci so v sklopu nagradnega natečaja izdelali opozorilne table.

Uspešno ponovili akcijo Psički za čisto Izolo

Te bodo v izolskih parkih in zelenicah lastnike psov pozivale k pobiranju pasjih iztrebkov, so sporočili iz Komunale Izola.

Akcijo Psički za čisto Izolo je Komunala Izola prvič izpeljala leta 2011. V luči uspešnosti preteklih akcij in ker nepobrani pasji iztrebki upravičeno povzročajo slabo voljo med občani ter kazijo videz našega okolja, Komunala Izola stremi k temu, da bi se tovrstni dogodki odvijali tudi v prihodnje.

Ob zaključnem dogodku nagradnega natečaja sta direktor Komunale Izola Denis Bele in izolski župan Danilo Markočič izpostavila pomembnost čistoče mesta.

"Z nevšečnostmi, ki jih povzročajo nepobrani pasji iztrebki, se zaposleni Komunale Izola na terenu soočajo vsakodnevno, tudi zato je pomembno, da se lastniki naših štirinožnih prijateljev zavedajo pomena ustreznega odnosa do pobiranja pasjih iztrebkov, in temu je namenjena osveščevalna akcija," je dejal Bele.

Markočič pa je izpostavil, da večina lastnikov psov upošteva občinski odlok o javnem redu in miru. Ta med drugim določa, da lastniki s seboj nosijo vrečke za pasje iztrebke ter plastenko z vodo in tako skrbijo za urejenost mesta. Po njegovem je pomembno, da se z vzgojo o odgovornem ravnanju lastnikov psov začne že pri najmlajših.

Po razglasitvi zmagovalne šole nagradnega natečaja sta Bele in Markočič na zelenico postavila prvo tablico z jasnim pozivom k pobiranju pasjih iztrebkov. Ostale table bodo postavili še v druge izolske parke in zelenice.

Ob tej priložnosti so odprli tudi pasji CUP-kotiček oz. agility poligon, katerega izdelava sloni na usmeritvi ponovne uporabe in je v celoti narejenega iz odsluženih predmetov. Poligon je sestavljen iz obroča za preskok, palic za slalom ter pnevmatik, ki služijo kot predor.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.